الكبدة بالسبانخ
الكبدة من الأطعمة الغنية بالفوائد والقيم الغذائية وعند إضافتها للسبانخ تصبح وجبة غذائية متكاملة
المقادير:
ملعقة كبيرة زيت زيتون
بصلة مفرومة ناعم
2 حزمة كرات مفروم ناعم
باكو سبانخ معصور ومصفى
فصين ثوم
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب
نص كوب بقسماط مطحون
نص كوب جبنة رومى مبشورة
نص كوب كريمة لبانى سميكة
ملعقة ملح
بيضتين
نص كيلو كبدة فراخ
الطريقة:
<< شوحى البصل والثوم والكرات فى زيت الزيتون جيدا ثم اقسميهم نصفين نصف يظل فى الإناء ونصف فى طبق عميق
<< اضيفى للإناء السبانخ وجوزة الطيب وقلبى جيدا
<< اضيفى للسبانخ نص الجبنة الرومى ونص الكريمة ونص البقسماط وملح وفلفل
<< اضربى الكبدة فى الخلاط ثم قلبيها مع البصل الباقى وبقية الكريمة والبقسماط والجبنة واضيفى ملح وفلفل
<< ضعى نصف خليط الكبدة قالب كيك طويل ومبطن بالفويل ثم خليط السبانخ واضغطى بالملعقة ليتساوى
<< ادخليها فرن 400 f لمدة ساعة
<< تقدم مع سلطة خضراء و بالهنا و الشفا